1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kantinediensten

Log in en regel alles zelf.

Regelgeving

Regels voor het draaien van kantinediensten:

  • Ieder senior lid die op 31 december 2021 ouder is dan 18 jaar draait minimaal 1 kantinedienst van 3,5 à 4 uur.  Dit kan door 1 lange dienst of 2 diensten van 2 uur.
  • Deelnemers aan de competitie dienen 2 kantinediensten te verzorgen.
  • Doe je mee aan het Open-Drieban toernooi of ander eigen toernooi? Dan draai je ook 2 kantinediensten waarvan 1 tijdens het toernooi.
  • Bestuur en commissieleden zijn vrijgesteld van kantinediensten.
  • Als er activiteiten niet doorgaan, heeft de bardienstplanner het recht om je dienst te verplaatsen uiteraard in overleg.  (De dienst komt dus niet automatisch te vervallen).
  • Ben je dit jaar lid geworden en heb je nog geen pasje, mail dan even naar de Kantinecommissie. Dan plannen we je dienst in met een ander lid, zodat je de eerste keer niet alleen staat. Dit geldt ook voor leden die vorig jaar lid zijn maar nog geen kantinediensten hebben gedraaid en de leden die dit jaar 18 jaar worden.
  • De verplichte kantinediensten kunnen het hele jaar door gedraaid worden op de aangegeven data in het kantinerooster.
  • Dit kan bijvoorbeeld zijn tijdens open toernooien, clubkampioenschappen, competitiedagen en/of andere evenementen.

Vanaf februari kun je je opgeven voor de kantinedienst(en) van het aankomende jaar.

Je krijgt hiervoor een uitnodiging via de mail.

Geef je dus tijdig op voor je kantinedienst.

Je bekijkt hier de openstaande diensten.

IVA Certificaat

Als vereniging moeten wij aan steeds meer wettelijke eisen voldoen. Verantwoord alcohol schenken is er één van. Elk lid dat bardienst draait, moet een officieel certificaat behalen om dergelijke diensten te mogen draaien. Dit certificaat dient vanaf 18 jaar behaald te worden.

Het certificaat wordt via een online methode getoetst en bestaat uit 20 vragen. Bij 16 goede antwoorden ben je geslaagd en ontvang jij én de kantinecommissie jouw IVA diploma op de mail. In geval van controle kunnen wij deze certificaten tonen. 

Een IVA gecertificeerd lid heeft GEEN andere of grotere verantwoordelijkheden dan nu! Mocht je het certificaat al reeds bij andere vereniging hebben dan kun je volstaan om deze naar de kantinecommissie te mailen.

**  Let bij het maken van de test op het volgende:

Uw eigen persoonsgegevens:
E-mailadres barverantwoordelijke: KC@tvdedrieban.nl
De kantinecommissie ontvangt dan ook uw certificaat en zullen er dan voor zorgen dat deze in de kantine beschikbaar zijn voor de controleur van de gemeente of Voedsel en Warenautoriteit, zodat we een boete kunnen voorkomen.
Naam barverantwoordelijke: “Kantinecommissie”
Ondernemersdossier kunt u leeg laten.

Al een instructie gevolgd?

Heeft u voor een andere vereniging reeds een test gemaakt (of een cursus sociale hygiëne gevolgd) dan hoeft u de instructie en test niet nogmaals te doen. Wilt u dan wel een kopie van het certificaat mailen naar de kantinecommissie.

Alvast bedankt voor de genomen moeite om zo onze vereniging aan de wettelijke eisen te laten voldoen! En tegelijk uw eigen kennis te vergroten. De instructie hoeft slechts eenmalig gevolgd te worden en niet jaarlijks herhaald te worden.

0228 542 164

Bel ons

Koggeweg 45c

1607 MT Hem

Openingstijden

Mail ons

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

11 + 13 =