1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Maatregelen vanaf 3 maart

  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
    Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.

Maatregelen die worden verlengd

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. De rijksoverheid staat dubbelen met 4 personen uit 1 huishouden wel toe.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Kijk hier voor uitgebreide informatie van de rijksoverheid over de lockdown.
De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Voorjaarscompetitie voorlopig uitgesteld naar begin mei

De KNLTB hebben verschillende scenario’s bekeken. De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. We hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn, ook wedstrijden spelen.
De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen.
De voorlopige speeldata voor de Voorjaarscompetitie en Tenniskids competitie zijn opgesteld. Op 8 maart staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Dan bekijken we de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie zullen we een besluit nemen over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei. Mocht een start begin mei door de dan geldende maatregelen toch nog niet mogelijk zijn, dan hebben we nog een week uitloop naar start in de 2e week van mei of kunnen we kiezen voor een aangepaste vorm van competitie met bijvoorbeeld minder speeldagen. Zie ook het artikel over mogelijke scenario’s.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept.
Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom competitie, tennis en het coronavirus.