1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Voorjaarscompetitie jeugd rood/oranje/groen

 

We hadden dit jaar vier jeugdteams met in totaal 19 kinderen (11 meisjes, 8 jongens) die deelnamen aan de Tenniskids competitie. Dit betrof een team in de rode competitie (t/m 8 jaar), waarbij de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan spelen. We speelden met twee teams in de oranje competitie (8 t/m 10 jaar), waar de kinderen met een oranje bal tennissen op een driekwartbaan

Ook was er een team in de groene competitie (10 t/m 12 jaar), waarin wordt gespeeld met een langzame groene bal op een hele baan. Groen is de laatste fase van de Tenniskids en hierbij worden, net als bij de volwassenen, al vier enkels en twee dubbels gespeeld. Het groene team is als vierde van de acht deelnemende teams geëindigd.

Voor een aantal kinderen die voor het eerst competitie gingen spelen was het nog wel heel spannend, en voor een enkeling kwam de competitie toch nog iets te vroeg. En ook voor de ouders waren de wedstrijden op zondagochtend en tijdens de kermis op tweede pinksterdag vaak vroeg, aangezien de jongste jeugdcompetities doorgaans als eerste wedstrijden van de dag staan ingepland. Het was derhalve fijn voor de ouders dat er dit jaar ook kantinediensten waren ingepland en dat ze ’s ochtend na aankomst lekker konden beginnen met koffie en thee.

Uiteindelijk hebben we heel veel leuke wedstrijdjes gezien. De ene keer werd er gewonnen de andere keer verloren maar ze gingen wel altijd voor de winst. Ze hebben een hoop plezier gehad en veel geleerd! De jeugdteams gaan in het najaar weer aan de slag, waarbij we naar verwachting zullen deelnemen met drie teams in de groene competitie en twee teams in de oranje competitie.

Moniek Spigt

Vivienne van Rijnsoever