1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Start jeugdcompetitie

Vandaag is de start van de jeugd weer met de najaarscompetitie. Door het gebrek aan officiële wedstrijden het afgelopen jaar is de competitie gewijzigd van vijf in acht wedstrijden. We spelen dit najaar met drie teams; één in de rode competitie (beginners) en twee teams in de oranje competitie.

En inmiddels zijn de kinderen ook alweer aan het trainen om volgend jaar weer een stapje hoger te kunnen spelen. Zo speelt het rode team normaal op een klein veld met een rode, zachte tennisbal en gaan ze nu oefenen op een groter veld met de oranje tennisbal. De jongens en meisjes die dit jaar in de oranje competitie spelen, zijn aan het oefenen met de groene bal en gaan dan spelen op een volledige baan.

Speelvelden div.groepen.

De kinderen met de groene ballen.

Bij De Drieban hebben we sinds 2021 een enthousiast groep junioren die meedoen aan de junioren competitie 11 t/m 14 jaar. We hebben op dit moment 5 spelers die hier aan meedoen.

Zij spelen op zondag en dan worden er 6 wedstrijdjes gespeeld namelijk 4 enkels en 2 dubbels.

Zij spelen op de hele baan met gele ballen. De telling loopt tot 4 gewonnen games en bij een 4 – 4 stand spelen ze een tie-break. Ook spelen ze om 2 gewonnen sets, dus als ze beiden een set gewonnen heeft spelen ze een tie-break tot 7 met 2 punten verschil.

Vaak zijn het hele leuke en spannende wedstrijdjes, waarbij ze soms ook een uur op de baan staan. 

Afgelopen voorjaar zijn we 3e geworden van een poule van 7 teams. Ze hebben dus wat gewonnen en verloren, wat er ook bij hoort. Al met al hebben we een leuk team en gaan we vol goede moed weer beginnen op 19 september met de najaarscompetitie 2021.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen en ben je tussen de 11 en 14 jaar? Neem dan contact op met jc@tvdedrieban.nl. Dan hoor je wanneer we spelen.

Dit geld natuurlijk ook voor de andere competities die gespeeld worden voor de jeugd!

De volgende ochtenden spelen de teams thuis bij De Drieban. Uiteraard zouden we het erg leuk vinden als heel veel clubgenoten deze kanjers komen aanmoedigen!

 19 september 09.00 uur (Oranje 1)

 26 september 09.00 uur (Oranje 2)

 3 oktober 09.00 uur (Rood)

 10 oktober 09.00 uur (Rood)

 24 oktober 09.00 uur (Oranje 2)

Voor de uitslagen kijk hier.