1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Beste Drieban leden,

 

Ik zal me even voorstellen, ik ben Richard en ben al aardig wat jaren lid bij de Drieban. Na een fanatieke tennisjeugd heb ik de afgelopen 10 a 15 jaar het op een laag pitje gezet. Toch was de vlam nooit gedoofd en bleef ik helemaal gek van tennis op alle gebieden. Vandaar mijn besluit om het weer op te pakken en er mijn beroep van te maken!.

Afgelopen september ben ik begonnen met de opleiding tot tennisleraar met de A-licentie bij de KNLTB. Onderdeel daarvan is stage lopen en dit doe ik vanaf oktober bij Edgar Blom. Ik kan me geen betere begeleider wensen! Onderdeel van de stage is het organiseren van een activiteit. Mensen een leuke middag aanbieden in combinatie met wedstrijdjes (Met het doel ledenwerving en/of leden behoud). Vaak een onderschat iets binnen tennisjeugd. Mijn eerste gedachte was dus: Dit moet een activiteit voor de jeugd zijn! Tevens een mooie voorbereiding op de competitie die eraan komt.

Woensdag 23 februari was het zo ver, het toernooi voor de jeugd! Om 12.00 werd er verzameld door 20 kinderen (plus wat aanhang) in de kantine. Met een stralend zonnetje, helaas aardig wat wind, werden de banen betreden. We begonnen met een warming up in vorm van 4 teams die in estafettevorm de overwinning probeerden binnen te halen. Na deze warming up konden we starten met de wedstrijden. Deze waren verdeeld op verschillende niveaus Rood, Oranje en Groen (ook een paar Geel).
Het werd een mooie strijd en er waren fantastische rallys te zien! Wedstrijden op verschillende niveaus in enkel en (gemengd) dubbelspel. Complimenten voor alle kinderen dat sportiviteit de basis vormde tijdens de wedstrijden.

Rond half 2 waren alle wedstrijden afgelopen en werd er nog een tikspel gespeeld om de activiteiten op de baan af te ronden.  Vervolgens als afsluiting een lunch in de kantine met pannenkoeken! Tijdens de afsluitende wedstrijden werd er in de kantine al begonnen aan het klaarzetten van de lunch. Alle complimenten naar Karin en Amanda! Heel erg bedankt voor de hulp! Daar kan je er geen genoeg van hebben binnen een tennisclub!

Na de lunch kregen alle kinderen een medaille en vond er nog een loterij plaats. Een spannend eind met wat tennis gerelateerde prijzen te winnen! Al met al een top middag waarin het plezier voorop stond. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Tot slot gaat mijn dank uit naar Edgar Blom. Een top begeleider die voor iedereen klaar staat. Zo iemand moet je koesteren! Daarnaast nog een extra bedankje voor Karin en Amanda voor het helpen in de kantine. Top!

Tot snel op de baan!
Groetjes

 

Richard Kuné