1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Voorjaarscompetitie

Ieder jaar doen ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periode van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging.

Speeldata 2021

Klik hier voor de speeldata van de Voorjaarscompetitie 2021.

Samenstellen competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij hem/haar past!

Aan de hand van het beschikbare competitieaanbod per provincie bepaalt iedere vereniging vervolgens het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Vrijdagavond: om de week spelen

De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona ‘op tijd’ gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. We hebben daarom besloten om tijdens de Voorjaarscompetitie het scenario ‘om de week spelen’ in te voeren. Hiermee kan op vrijdagavond de drukte op de parken beter gereguleerd worden om de 1.5 meter regel te waarborgen. In dit artikel lees je wat het scenario ‘om de week spelen’ exact inhoudt.